29
Лис
Лис 29, 2020 - 21:10
771 0
Вшанування жертв Голодомору-Геноциду в Україні

В Миколаєві активісти Народного Руху разом з іншими представниками демократичних сил вшанували жертв Голодомору-Геноциду в Україні

vshanuvannya-zhertv-golodomoru-genotsydu-v-ukrayini-1

В Миколаєві до 87-х роковин Голодомору-Геноциду відбулась Скорботна хода і вшанувальні заходи на Меморіалі Жертв Голодомору 1932-33рр. Учасники зібралися біля Храму Кашперівської Божої Матері на Садовій. Серед них активісти Народного Руху України вони започаткували Скорботну ходу у 1993 році до 60 роковин Голодомору в Україні тоді вперше вшанували безневинно убієнних Голодом на державному рівні. В скорботній колоні пройшлись представники місцевого самоврядування представники політичних партій та громадських організацій. Хода пройшла непроїжджою частиною проспекту Центральний до меморіального комплексу Жертв Голодомору 1932-33рр на Херсонському шосе.

vshanuvannya-zhertv-golodomoru-genotsydu-v-ukrayini-2

Перед присутніми виступили голова обласної організації Народного Руху України, народний депутат ІV скликання Юрій Діденко, уповноважений з захисту державної мови Тарас Кремінь, голова обласної ради Вікторія Москаленко, депутат міської ради Станіслов Мартиросов, голова ВО «Батьківщина» Вадим Березняк. Учасники вшанувань долучились до загальноукраїнської хвилини пам’яті по її завершені учасники скорботних заходів поклали свічі пам’яті та квіти до меморіального комплексу Жертв Голодомору 1932-33рр.

vshanuvannya-zhertv-golodomoru-genotsydu-v-ukrayini-3

Сподобалася стаття? Поділися зараз!

Миколаївщина Народний Рух України
Миколаївщина Народний Рух України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *