23
Січ
Січ 23, 2019 - 13:12
364 1
В Миколаєві рухівці вшанували 100-річчя Соборності України

22 січня, у Миколаєві в день 100-ліття Соборності України біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралися мешканці міста, представники громадських організацій, Народного Руху України серед них учасники Ланцюга Злуки 1990 року Тамара та Володимир Кіпер, Олег Гілякін, а також заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко, начальник управління культури та релігії Михайло Димитров, голова спілки журналістів області Віра Марущак. Перед учасниками заходу виступив голова обласної організації Народного Руху Юрій Діденко. Він вказав на історичну значимість об’єднання українських земель в єдину Соборну державу, якій виповнюється 100 років. Народний Рух у 1990 році організував Ланцюг Злуки з нагоди цієї історичної події і миколаївці були його активними учасниками. Лиш єдність може зберегти нас від зазіхань та військової окупації імперської Росії. Дипломи та подяки в цей історичний день отримали переможці ХХІІ Огляду Різдвяних вертепів. Після покладання квітів був організований символічний Ланцюг єднання від пам’ятника Тараса Шевченка до пам’ятника В’ячеслава Чорновола. Квіти вдячності були покладенні до одного із фундаторів української держави. Біля пам’ятника В’ячеслава Чорновола слово мали заступник голови обласної організації Народного Руху Олександр Малицький, Віра Марущак, Омельян Шпачинський голова міжрайонного об’єднання товариства «Просвіта» та інші.

У своїх виступах вони зазначили, що свято соборності є важливим для України, адже єдність держави і єдність народу зараз на сході України відстоюють українські військові.

Організатор заходу Юрій Діденко, голова Миколаївської обласної організації Народного Руху України, зазначив, що День Соборності відзначається у Миколаєві ще з 90-х років, і навіть після того, як Янукович у 2011 році зробив його святом України, в Миколаєві урочисті покладання квітів до пам’ятника Шевченка у цей день відбувалися з року в рік.

У Миколаєві ми відзначаємо цей день з 90-х років. Коли відновилася гласність, Народний Рух завжди виступав ініціатором. І навіть, коли дата не була офіційною, ми з міською владою відзначали її. Завжди приходили до пам’ятника Шевченку, – сказав Діденко.

Відеоогляд від “Об’єктив сьогодні”

Відеоогляд від “Телеканал Миколаїв”

Сподобалася стаття? Поділися зараз!

Миколаївщина Народний Рух України
Миколаївщина Народний Рух України

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *