19
Вер
Вер 19, 2017 - 18:13
383 0
Григорія Гончарука – за визначний внесок у дослідження історії Народного Руху України нагороджено вищою відзнакою Народного Руху України “За заслуги перед українським народом І ступеня”

Григорій Гончарукзавідувач кафедри історії та етнографії України Одеського національного політехнічного університету, доктор історичних наук, професор. Вчений у галузі історії і сучасної діяльності політичних і громадських організацій, проблем взаємовідносин інтелігенції і влади Дослідник історії Народного Руху України, історичного значення його діяльності в становленні суверенної Української держави. Використавши архіви рухівських структур, автор у своїх наукових працях, зокрема в монографії “Народний Рух України. Історія” зумів дати доволі об’єктивну картину історії формування НРУ та критично оцінити діяльність його лідерів, висвітлити місце і роль НРУ у політичному житті країни. На цій основі ним створена і успішно працює наукова школа з вивчення історії та діяльності Народного Руху України, громадських та політичних організацій. На базі кафедри проведенно 10 наукових конференцій “Народний Рух України: місце в історії та політиці”. По їх підсумках видані наукові збірки матеріалів конференцій.

4 вересня на відзначення особистого внеску у відродження України Політичної Ради Народного Руху України ухвалила: Нагородити вищою відзнакою Народного Руху України “За заслуги перед українським народом І ступеня” Григорія Гончарука.

Сподобалася стаття? Поділися зараз!

Миколаївщина Народний Рух України
Миколаївщина Народний Рух України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *